Froege Fogels in Wintelre

(25-02-2018)
Op zaterdag tuften wij met de F1 achter het vliegveld langs naar het pittoreske Wintelre. Het was allemachies vroeg na de pubquiz van voorgaande avond. We reden uiteraard door de Kerkstraat en vonden het lokale buurthuis. Ze hadden zowaar een hele mooie sportzaal.

Silvijn mocht nog niet meedoen na het schudden van zijn hersens, maar we hadden wel een aantal andere troefkaarten achter de hand. Zo was daar Pien, die haar allereerste wedstrijd ging spelen. Althans, ze hield tot vijf minuten voor de wedstrijd wel alle opties open om “misschien” mee te gaan doen. En hadden we vorige week de noviteit van een Super Superspeler, deze week hadden we er zelfs twee! De ene heette weer Pim en de andere Jip en was niet toevallig de broer van debutant Pien.

Aanvoerder Lars liet meteen zien waarvoor we gekomen waren en schoot twee keer de bal door de korf, zelfs over vijandige handen heen. Pien liep vrij alsof ze al jaren meedeed en scoorde vijf keer bijna. Mats onderschepte goed maar had last van een gladde vloer waardoor hij vaak over de zijlijn heen schoof. Kian begon met de Super Superspelers te helpen het scorebord te regelen maar liep daarna goed vrij en scoorde ook nog bijna. Cato deed het ook geweldig en scoorde ook nog eens twee keer. We kwamen af en toe voor en bij rust was het 4-4 of zo. Spannend!

Coach: “Kian, je kan ook van Cato aflopen en dan gooit ze de bal eroverheen. Is dat een goed plan?”
Kian denkt diep na en zegt dan: “Dat lijkt me niet.”

Net toen Pim bezorgd kwam vragen of er vandaag wel Super Superspelers nodig waren, was het moment aangebroken. Tot hilariteit van het publiek ontving hij de bal ergens bij de zijlijn, schoot de bal over handen heen dwars door de korf en plofte weer op de bank en dat allemaal in ongeveer 15 seconden. Ook Jip zorgde voor luchtsteun en doelpunten en zo was het een leuk potje ballen dat eindigde in een nipte 14-11 nederlaag. Noemenswaardig was verder nog het optreden van Lars, die weergaloos speelde: prachtige passes op vrijlopende medespelers, veel ballen onderscheppen en ook nog eens vier keer scoren! Onthoudt die naam.

Over twee weken is het alweer de laatste zaalwedstrijd en we hebben vernomen dat Pien dan misschien eventueel wel weer mee wil doen, als ze dat wil en onder voorbehoud en zo.