De E van Energiek

(06-10-2018)
Het leek wel de Champions League vandaag: alle drie de E-teams speelden een uitwedstrijd op hetzelfde tijdstip: 10.00 uur. Sterspeler Wouter was deze week elders met zijn zaakwaarnemers.

Op sportpark Strijp speelde de E3 de strijd om de eerste plaats. De verslaggever ter plaatse werd helemaal lyrisch door de zeer sterke opstelling met Sara, Clara, Paul, Silvijn, Mats en Lars. Het werd een uitermate spannende wedstrijd waarin tot drie keer toe een achterstandwerd weggewerkt door twee goals van Paul en eentje van Sara. Tussendoor moest de coach enkele spelers wat vaker erop attenderen dat zijn of haar tegenstander redelijk vrij stond. Net voor tijd sleepten de tegenstanders de volle buit over de streep met een nipte 4-3 nederlaag tot gevolg. Eervol ten onder dus.

In Veldhoven werd ondertussen gebald door de E2 met Myrthe, Charly, Wobbe, Jens en Nathaniƫl. We speelden tegen de kampioen en er gebeurde in de strijd van alles. Zo gooide Charly een aantal keren een bal die zo hard dwars door het veld ging dat niemand hem kon pakken. Misschien maar beter ook omdat het anders kwetsuren had opgeleverd. Myrthe liep zich een keer uitstekend vrij maar stond onder de korf toen ze de bal kreeg. Wobbe had menige bal onder de korf te pakken en Nathaniƫl leerde zijn directe tegenstander tijdens de wedstrijd hoe hij hem beter kon verdedigen. Jens en Myrthe waren na afloop zo bezweet dat het leek alsof ze in de regen hadden gelopen. Tot 4-4 ging het gelijk op, maar daarna was de koek op en gingen we ook hier eervol ten onder.

Helemaal in Roermond trof de E1 als koploper de nummer twee om uit te maken wie de ware kampioenen zijn. Ook hier was de verslaggever snel schor want Annelin, Jaydie, Fleur, Pim en Jip trokken van leer om bij rust met 8-10 voor te staan. Net na rust ging er iets niet helemaal goed want wij scoorden niet meer en zij wel 7-op-een-rij. De klassieke eindsprint strandde in goede bedoelingen en zo stonden er wel 30 goals op het scorebord, maar in de verhouding 17 staat tot 13. Prijzenswaardig was dat iedereen zich het leplazerus rende tussen de twee korven en dat iedereen vandaag scoorde. Tevens deed Pim vandaag weer een poging door de paal heen te lopen en wederom won de paal.