Mooi-weer-korfballers

(14-10-2018)
De 13e zomerperiode van het jaar diende zich aan en dat was goed nieuws voor de mooi-weer-korfballers van PSV/lifovragen.nl. De E1, E2 en E3 speelden allemaal thuis en het veld stond weer vol met papa’s, mama’s, opa’s en oma’s. Wellicht was er ook nog wel een suikeroom of verre neef. We gingen sowieso met zijn allen frietjes eten (de gezonde sportkantine is onderweg, maar dit kan nog net) en er waren medailles te verdienen dus de stemming was opperbest. Jaydie en Jens waren er vandaag helaas niet bij.

Op het eerste veld renden Myrthe, Clara, Wobbe, Silvijn en Mats dat het een lieve lust was. Coach Marike maakte haar debuut op dit niveau en deed het volgens scheidsrechter Nicky prima. De tegenstanders hadden hun tactiek volledig op doorloopballen gebaseerd en werden dus deskundig zoek gespeeld door onze sterren. Wobbe was “on fire” en zelfs een elleboog in zijn gezicht weerhield hem er niet van om zes keer te scoren. Myrthe deed dat ook nog drie keer en de anderen zagen hun pogingen helaas steeds net stranden. De degelijke 9-0 overwinning werd met gejuich gevierd.

Op het aanliggende veld maakten Fleur, Sara, Nathaniël, Wouter en Lars er een mooie wedstrijd van. Ook hier was duidelijk dat wij in een veel hoger tempo speelden en waren er liefst 12 goals te begroeten: 3x Fleur, 6x Nathaniël, 2x Wouter en 1x Sara. Lars onderscheidde zich ook nog door ballen te pakken, snel te gooien en deskundig vrij te lopen. Eindstand 12-7. Wouter was niet helemaal fit en speelde volledig op karakter. Pas na de wedstrijd was de koek op en moest hij helaas voortijdig de festiviteiten verlaten.

Bij het laatste potje konden Annelin, Charly, Pim, Jip en Paul het feest voor iedereen compleet gaan maken. Bij winst was de E1 kampioen en aangezien we iedere week met andere spelers spelen had dan iedereen een medaille verdiend. Ook hier hoefde er niet veel afgesproken te worden en was de stemming te omschrijven als “hieper met een vleugje losbandig”. De eerste goal liet even op zich wachten, maar dat deed het Nederlands team ’s avonds ook. Ook deze tegenstander probeerde alles met doorloopballen te doen en kwam van een koude kermis thuis. Bij 12-1 vond scheidsrechter Jeroen het welletjes. De goals kwamen van Pim 4x, Jip 5x en Annelin 3x. Charly gaf haar tegenstander nooit meer dan 7,34 cm ruimte en Paul had een uitstekend debuut in de E1.

Michel hield een prima toespraak en hing iedereen een medaille om de nek. De frietjes smaakten daarna nog beter en de medailles hebben nu wat vettige vingers erop staan, maar dat is later goed voor het verhaal. Rest ons nog de scheidsrechters van vandaag te bedanken, want zonder jullie was dit allemaal niet mogelijk geweest. Sandra, Nicky en Jeroen: bedankt!