Open training RTC Zuid

(21-10-2018)

RTC Zuid gaat dit jaar wederom open trainingen organiseren om op die wijze allemjeugdspelers en jeugdtrainers een keer kennis te kunnen laten maken met RTC Zuid. Verenigingsoverschrijdend met elkaar trainen en spelen in een omgeving en binnen de KNKV visie die gericht is op talentontwikkeling.

De open trainingen vinden plaats op de volgende momenten:

* maandag 12 november 2018 - OPEN training U13 voor spelers en jeugdtrainers.

* maandag 7 januari 2019 - OPEN training U15 voor spelers en jeugdtrainers.

* maandag 14 januari 2019 - OPEN training U17 & U19 voor spelers.

Alle trainingen vinden plaats in de Tennishal Noord, Vijfkamplaan 12, Eindhoven en zijn van 18.00 uur tot 19.45 uur. Opgeven voor de open trainingen kan via de website www.knkvrtczuid.nl. Doe dit wel vóór 10 dagen voor de desbetreffende training! Deelname aan de open trainingen is gratis.

Vanaf 21 januari 2019 zal er ook weer geselecteerd worden voor seizoen/kalenderjaar 2019. Nadere informatie hierover volgt spoedig.

Naast de clubs uit Zuid, zowel dames- als gemengde korfbalclubs, richten we ons dit keer ook tot clubs uit West Brabant. Om de regioverdeling van RTC teams bij met name de jongere leeftijden binnen het beleid eerlijker te krijgen, overwegen we een RTC team U15 rondom Breda op te starten. Doorstroming binnen Zuid wordt dan breder getrokken, wat voor de spelers en voor de regio meer kansen oplevert.

Daarnaast willen we graag onder de aandacht brengen dat de werkgroep RTC Zuid op zoek is naar nieuwe werkgroepleden. Op dit moment heeft de werkgroep 2 leden (Ferry Visser voor alle lopende zaken) en Nicky Korten-Kerkhof (communicatie). Dit is niet vol te houden. Er moeten nieuwe kaderwerkgroepleden bijkomen om te voorkomen dat RTC Zuid verdwijnt. We zouden het fijn vinden als de verenigingen mee gaan denken hoe we dit probleem op kunnen lossen en voor spelers met ambitie en talent de weg mogelijk maken naar Oranje.

Ferry Visser / Nicky Korten-Kerkhof

Namens werkgroep Talentontwikkeling KNKV RTC Zuid

E-mail selecties.zuid@gmail.com

Meer informatie over selectiezaken, kijk op knkvrtczuid.nl