Laatste Nieuws

Nieuwe records!

(02-12-2018)
Zaterdagavond is er maar één trending topic op social media: wat zat er in die pepernoten vrijdag? Het was een Sinterklaasavond uit het boekje: gezellig, sfeervol, genoeg te snoepen, pakjes kwijt, paniek, liedjes zingen en net op tijd komt het toch nog goed. Dieuwertje Blok doet het ieder jaar voor, kat in het bakkie. Maar wat zat er in dat snoepgoed?

Het eerste wat opviel was het scoreverloop bij de E2 in Helmond. Via 4-4 kwam er een tussenstand van 4-7 door bij de thuisvolgers. Spannend! Weer twintig minuten later komt de eindstand ook door: 7-22! Alle volgers zijn verbaasd over zoveel overmacht. Wat zat er in de thee? Er was geen thee! Moet de 10x scorende Nathaniël daadwerkelijk naar de dopingcontrole? Meer details sijpelen langzaam door. Ook Myrthe, Fleur, Charly en Wouter scoorden! Lars bijna ook ondanks stevige weerstand van de tegenstanders. Er zat wellicht iets in de pepernoten van gisteren! We scoorden wel van heeeeel erg ver af en toe. De paal viel zelfs bijna een keer om. Charly had twee schoenen bij zich! Doet ze normaal nooit. De spelers stonden zo strak van de suikers dat ze soms elkaar de bal afpakten en een Helmonder er mee vandoor ging!

Twee uur later staat ook de E1 in dezelfde hal in Helmond. Vorig jaar om deze tijd veegden ze met 20-0 de vloer aan met een stel stadsgenoten met oranje shirtjes. Dat leverde een excuusbrief op met de titel “Sorry, Sinterklaas!” Zoiets is natuurlijk niet erg aardig rond de feestdagen. Vandaag zou ze dat niet overkomen, zo besloten onze aardige kinders.

Maar ja: er zat iets in dat snoepgoed. Dus scoorde Wobbe er drie en Annelin per ongeluk ook een keer of drie. En Pim flapte er nog eens zeven bij… en toen werd het toch alweer een beetje kritiek qua decembersfeer. En dan helpt het natuurlijk niet dat Jip besluit zijn persoonlijk record (PR) aan te scherpen tot 11 goals in één potje! En het helpt al helemaal niet als Jaydie zich uit gaat staan sloven en haar PR opkrikt tot liefst 15 goals… in dertig minuten speeltijd! Dus toen hadden we een probleem: hoe vertel je Sinterklaas dat je echt hiel lief bent geweest maar ondertussen wel 40 keer gescoord hebt tegen lieve Helmondse kindertjes? Koortsachtig werd er overlegd door de spelers in de pauze. En opeens wisten ze het! En zo kwam er een keurige uitslag van 20-40 in de boeken. Geen Helmoder die niet trots naar huis ging en geen PSV’er die zijn schoen niet durfde te zetten die avond.

Eind goed al goed, Dieuwertje Blok zou tevreden zijn.  
 
[terug]


Laatste wijziging: 01-08-2017  door: PR 
SponsorKliks
Sponsoren van PSV

Jarigen!