Fluiten op de rotonde

(08-12-2018)
Na vier weken zonder wedstrijd konden de apen van de F1 eindelijk weer los in de eerste zaalwedstrijd. Helaas wel om nul-negen-honderd uur en ook nog eens aan de Vijfkamplaan. Gedeelde smart is halve smart: de E1 moest tegelijkertijd op dezelfde locatie opdraven. Voor de gelegenheid speelden we op uiterst professionele wijze in reserveshirts: de F1 in oranje en de E1 in lichtblauw. Lifovragen.nl krijgt hier nog een creditfactuur voor, maar dat is bij deze ook weer goed gemaakt.

Koning Kian had er zin in en zijn gevolg ook. Cato had zelfs een grappig rijmpje op de maat van Jingle Bells gecomponeerd waarin de tegenstanders werden gedist. Helaas kunnen wij dat hier niet publiceren, maar ze vertelt het iedereen graag. De tegenstanders waren gloednieuw en allemaal een kop kleiner dan onze reuzen. Kian en Pleun konden vandaag eindelijk ook eens gemakkelijk zien waar ze de bal eigenlijk allemaal heen konden gooien. Jasmijn liep goed warm en Pien was een eenhoorn.

Coach Max zag dat het één hele minuut spannend was en bij de eerste pauze stonden de apen al voor met 1-10. Bij rust had iedereen gescoord behalve de apenkoning: die miste de bananenboom steeds op een fractie. Uiteindelijk scoorden Jasmijn en Cato ieder liefst 11 keer, konden Pien en Pleun ieder 3 keer applaus in ontvangst nemen en Kian kreeg de kokosnoot er ook de tweede helft net niet in. Einduitslag: 4-28, al had het scorebord er twee minder.

Bij de E1 was het ook niet spannend: via 0-5 zag coach Lotte een 3-11 voorsprong bij rust op het bord staan. Hier was de scheids ook wel erg nieuw maar de spelers hielden zich keurig aan het geldende protocol. De ene fraaie goal na de andere verdween door de korf. Vooral van afstand peerden de PSV’ers menig bal erin. De score bijhouden bleek ook hier een moeilijk dingetje: volgens ons zat het er aan het eind een verschil van 29% en 10% in respectievelijk de thuis- en uitscore, beide naar beneden bijgesteld. We houden het op een einduitslag van 9-22.

Daarna konden sommige ouders door naar Roermond om de E3 ook te zien winnen met 3-8. Dit levert een mooi plaatje op in de standenlijst met alle E-ploegen bovenop de apenrots.

Tot slot nog een tip aan alle clubs bij het opleiden van nieuwe fluiters. In plaats van iemand meteen voor de leeuwen te gooien bij een echte wedstrijd hanteren wij daar een volledig andere strategie. Voordat iemand op dit podium stapt, dient hij eerst een proeve van bekwaamheid te leveren. Dit geschiedt door in het veldseizoen vanaf de rotonde bij Esp met niets anders dan een fluitje de training van de CombiFit in goede banen te leiden. Als Dimmy en Kees een uur lang de goede kant op renden en je ook nog op een bierviltje de “stand” hebt bijgehouden van auto’s die links en rechts passeerden dan ben je er klaar voor. Staat ook precies zo geformuleerd in ons beleidsplan.