PSV 3 wint korfbalkneiter van Oost-Arnhem

(18-02-2019)
Fleur treft winnend in ultieme slotfase

Wat een spanning in de Frits Philips-hal. Half 4, het treffen tussen ons PSV/ Lifovragen.nl 3 en de ongenaakbare koploper Oost-Arnhem 4. Een topper op papier: nummer 1 tegen nummer 2. Bij winst zou PSV op gelijke hoogte kunnen komen met de gasten van over de provinciegrens. Lukt dit met meer dan tien punten, dan betekent dat ook direct het koploperschap. Gebrand op revanche (uit werd er ruimschoots verloren na een weinig vruchtbaar tweede deel van het duel) startten de dames en heren in het rood en wit furieus. Ro was vlijmscherp en trof van ver de 1-0. Oost-Arnhem wist waar het aan toe was en verhoogde het baltempo. Vlotjes lagen de gelijkmaker en de Arnhemse voorsprong in de korf. Died liet dit niet toe en tekende voor het gelijkmakende doelpunt. Ro was daarop degene die in deze spannende beginfase de voorsprong in ere herstelde. Deze voorsprong was geen lang leven beschoren. Een sterke fase van de blauw-witten werd bekroond met drie treffers. PSV deed overigens niet onder voor de gedoodverfde kampioenskandidaat en werkte ook na deze tegenvaller zich een slag in de rondte. Ro, op dreef, bezorgde de opgekomen PSV-supporters hoop in hun rood-witte hart met het vierde PSV-doelpunt. 'VOOR, VOOR, VÓÓÓR,' Juul dreef zijn vak tot het uiterste, maar het had zeker effect. Er werd door eenieder gestreden als in het clublied van PSV gezongen wordt: 'We trekken ten strijden!' De tegentreffers door de Oost-Arnhemmers deerden hen niet, Juul zelf verzilverde zijn eerste schietkans: 5-6. Daarop volgde de 5-7 en met de rust in zicht was deze stand niet al te florisant. Het was de drive van Fleur en haar gouden handjes die plots zorgden voor de 7-7 waarmee beide ploegen naar de spreekwoordelijke thee gingen.

Een gebalanceerd duel werd hervat en het publiek werd getrakteerd op een on-PSV 3 achtig eerste deel van de tweede helft. De vaste supporter wreef zich menig keer in de ogen: 'Was dit het PSV wat normaliter dieselcapriolen vertoonde bij aanvang van helft 2?' Juul gooide zijn tweede en daarmee de voorsprong de korf in. Ro herhaalde dat kunststukje even later en breidde deze uit naar twee doelpunten verschil. Een gebald vuistje en een krachtige 'JAAA' zette deze mentale dreun kracht bij. Maar net zoals PSV eerder wist Oost-Arnhem wat volharding inhield: 10-10. Het was het signaal voor een jonge supporter om het veld te betreden en zodoende de Gelderlanders uit hun concentratie te halen. Het werkte! Ro herstelde het thuisvoordeel: 11-10. Bij 11-11 werd het geheime wapen Johan ingezet. Direct was deze midweeks succesvol vanaf de stip: 12-11. Het was nog niet voldoende voor de winst, de meisjes van Arnhem troffen wederom: 12-12. Johan mocht nogmaals aanleggen vanaf de stip, maar liet na de 13e Eindhovens treffer te bewerkstelligen. Waren de druiven dan op het eind zuur na deze gemiste bal of zat er toch nog iets in het vat? Gesleurd, getrokken, gestreden, verdedigd, beslissingen van de jonge arbiter werden aangevochten ... alles was en werd er vandaag aan gedaan om die felbegeerde winst binnen te halen. Een laatste aanval werd ingezet en als een duveltje uit een doosje stond Fleur plots in een ultieme scoringskans. Ze bedacht zich geen moment en wierp het speeltuig zoef door de gele korf. 13-12, they did it. Oost-Arnhem was verslagen. De koploper viel van het ongeslagen schavot, PSV duwde een forse deuk in het blazoen en gaf zichzelf een enorme boost. Een hele knappe overwinning werd vergezeld met applaus en bewonderd respect van de aanwezige supporters. 'Bijzonder,' zou Juul zeggen!