Kunst met een hoofdletter K

(12-05-2019)
Bij PKC hebben ze er echt eentje: iemand die met zijn achternaam Kunst heet. Met een hoofdletter K dus ook nog. Richard van voren, Kunst van achteren. En hij doet zijn naam eer aan: hij speelt ballen in het rond als een artiest.

Deze week was het genieten voor de sportliefhebbers: de Champions League was één groot podium voor artiesten die de ene na de andere fraaie goal produceerden. Soms leek het wel of Netflix het script had geschreven en een tikkeltje te veel drama had toegevoegd. Ten onder gaan in de 5eminuut van de verlenging? Met 4-0 winnen van Messi? Net niet geloofwaardig allemaal.

Maar onze jonge helden namen dit mee het veld in dit weekend en maakten hun eigen Kunst. Zo glorieerde de E4 tegen een E2 in een Classico. Ondanks de barre weersomstandigheden met een stralende zon, die echt de hele wedstrijd in het gezicht scheen, gingen de helden door tot het laatste fluitsignaal. Mats en Silvijn hadden boomlange tegenstanders maar gingen tot het gaatje. Nikki verdeelde het spel als een Frenkie die naar Barcelona gaat en Charly stond als diepe spits geposteerd en scoorde alle vier de goals met een bloedstollende 3-4 overwinning als resultaat.

In Best had de thuisclub de video’s bekeken maar zag allemaal andere spelers het veld in komen: iedere week worden de E-teams gehusseld. Tactische meesterwerkjes werden op de mat gelegd en nadat Clara de 0-1 erin gooide werden er nog vele kunststukjes opgevoerd. Lars speelde als controlerende middenvelder en dat stelde Wouter in staat om heul veul te scoren vandaag. Ook Paul scoorde nog enkele malen op geslepen wijze en zo werd ook daar een 7-9 overwinning uit het vuur gesleept.

De E2 verraste de tegenstanders in Veldhoven en gaf die met 9-12 het nakijken. De ontketende Jaydie en Jip speelden virtuoos en net toen die artiesten een beetje beter onder druk gezet werden scoorden Myrthe en Nathaniël doodleuk nog wat goals. Wat een samenspel, wat een uitvoering! Ook de 5eminuut van de verlenging was geen probleem.

Scheidsrechter Bert moest even op adem komen in de eerste pauze bij de andere Classico: Rust Roest E1 – PSV/lifovragen.nl E1. De thuisploeg werd overlopen en beduusd checkte hij bij de VAR of zijn tussenstand wel klopte: 0-5 na tien minuten? Stond dat in het script? Een beetje overdreven weer van dat Netflix. Gelukkig waaide het lekker door zodat de afstandschoten wat minder werden, maar met 5-13 was er toch een statement gemaakt. Dodelijke schoten van Annelin, megapower van Fleur, een ongrijpbare Jens en die Pim was overal in het veld de opbouw aan het verstoren.

De D1 was op het veld eindelijk compleet en maakte er twee dagen op rij een thriller van. Op vrijdag net verloren en op zaterdag nagelbijtend gewonnen. Er wordt ineens van een kampioenschap gedroomd! Dat zou ware Kunst zijn.