De F1: het Bram-principe en het universum

(18-05-2019)
Het universum was in de war vandaag. Het was er wel, maar liep niet lekker synchroon met de ochtend. Zo was Cato ruim op tijd aanwezig in de kantine, maar kon weer terug om met haar papa de korfbalschoenen te gaan halen. Vergeten! Bij terugkomst stond Jasmijn in de kantine beteuterd te kijken: schoenen vergeten, dus mama kon weer even terug. Gelukkig was daar de rots in de branding: coach Max. Hij kwam, zag en zette de korven op het veld. Starten maar!

Kian was jarig vandaag en is nu al liefst acht jaar! En als je acht bent dan kun je voortaan vanaf de middenlijn de bal richting korf vuren. Hij ging er niet in, maar de tegenstanders zijn nog steeds onder de indruk. Na een paar minuten spelen werd scheidsrechter Claudia verzocht om het spel even stil te leggen, want bij de E4 was er al een blessure en dus huppelde Cato naar het andere veld. De stand was al 2-0 door Jasmijn en Cato dus het was eigenlijk al klaar. Helemaal klaar was het toen invaller Pien meteen twee keer scoorde en 4-0 noteerde.

Afijn, het spel golfde vooral op en niet vaak neer en dus zagen alle 23 aanwezige leden van de familie De Rooij hoe hun Pleun drie keer scoorde. Jasmijn eindigde ook op drie goals en de intussen weer teruggekeerde Cato op vijf treffers. En tussendoor kwam het Bram-principe even om de hoek kijken.

(een paar dagen eerder)
Tante van Bram: “Had je weer een wedstrijd gespeeld, Bram?"
Bram: “Ja, we hebben gewonnen!”
Tante: “Goed zeg, dan hadden jullie vast veel gescoord?”
Bram: “Ja, maar die van mij telden steeds niet…”
Tante: “Oh. Waren ze dan verdedigd of zo?”
Bram: “Nee. Ze gingen niet door de korf!”

Dus vandaag werd het Bram-principe door Bram zelf even voorgedaan: de goal telt alleen als de bal door de korf gaat. Dit was meteen zijn eerste officiële goal in competitieverband en was van essentieel belang in de uiteindelijk 14-5 overwinning. Of, zoals Kian het na afloop treffend verwoordde: “Dit is een echte victorie.” Tot slot trakteerde de jarige nog “voor nul euro, alleen voor de F”.