Historie
PSV / lifovragen.nl organiseert regelmatig korfbaltoernooien. Voor eigen leden, voor andere verenigingen, voor (basis)scholen en ook voor regionale talententeams. Ook voor niet korfballers is er een kans om te winnen. Kijk via deze pagina naar de verschillende toernooien.

Historie

Het PSV Korfbal Koppelschiettoernooi kent een lange historie. De eerste keer dat het werd georganiseerd was al snel na de verhuizing van trainingscomplex De Herdgang naar sportpark Bokt. In 1984 werd de eerste editie gehouden in de vorm zoals we het nu nog grotendeels doen. De verhuizing zelf was misschien wel de aanleiding. Als sponsoring en geldinzamelactie werd in 1982 een 24 uurs durende schutterswedstrijd georganiseerd, waarbij individuen een uur lang tegen elkaar schoten op een bepaalde afstand. Elk doelpunt werd gesponsord door familie, vrienden en kennissen en op deze wijze schoten leden van PSV Korfbal het nieuwe clubhuis (deels) bij elkaar. Een evenement wat niet alleen geld opleverde, maar ook betrokkenheid, enthousiasme, naamsbekendheid in de wijk Vaartbroek.

Een speciale editie was ook in het jaar 2000, waar naast een regulier toernooi ook de uitdaging werd aangegaan om 24 uur lang koppels tegen elkaar te laten strijden. 'Niet omdat het moet, maar omdat het kan!' was toen al het motto. Moe maar voldaan werd het laatste doelpunt gevierd.

In 2017 is een nieuw hoofdstuk toegevoegd aan de rijke historie. De naamskoppeling van het toernooi aan mister PSV die helaas kort voor het toernooi toen is overleden. Ate van Heusden stond en staat nog steeds voor de kenmerken van het toernooi: open cultuur, schot is de basis en pieken op het juiste moment. De verbintenis van zijn naam aan dit toernooi luidt een nieuwe, glorijke toekomst aan, het Ate van Heusden Koppelschiettoernooi!

Vanaf 1984 is het toernooi op een enkele keer na georganiseerd, uiteraard met verschillende kartrekkers. Vico Wittens, William Blummel, John Pennings waren in die jaren veelvuldig het aanspreekpunt en voor de eeuwwisseling werd het stokje overgedragen aan Ferry Visser. Die is nu nog erg betrokken bij de organisatie en weet zich gesterkt door een goed team vrijwilligers die helpen, waarvan enkele het in de paar keren dat hij er niet bij was de organisatie vlekkeloos overnamen.

Winnaars zijn er dus al heel erg veel. Meer winnaars dan dat er verslagen van te vinden zijn en daarom is de onderstaande lijst zeker niet compleet. Omdat het toernooi op het einde van het seizoen werd georganiseerd kwam er zelden nog een krantje uit waarin de winnaars in gepubliceerd werden. Bij aanvang van het volgende seizoen lag de focus op de start van het nieuwe seizoen en dus zijn veel winnaars in de vergetelheid geraakt. Ook in het modernere tijdperk is niet altijd alles goed vastgelegd, waardoor exacte namen en jaartallen ontbreken. Het zal een mooie uitdaging zijn om de onderstaande lijst te completeren. Wie helpt?

Gaaf om te lezen is dat een enkele jeugdwinnaar het ook voor elkaar heeft gekregen om bij het hoofdtoernooi te winnen in een latere editie. Kees van Leeuwen (PSV) en later Daan van Montfort (DSC) zijn daar voorbeelden van. Wie van de huidige pupillen zien we over enkele jaren ook in het linkerrijtje? En wat te denken van de schutters die meerdere keren hebben gewonnen! Die lijst wordt aangevoerd door Dennis Snel (DSC) samen met Johan Kool (PSV) die samen VIJF MAAL OP RIJ wisten te winnen. Records zijn er om verbroken te worden, dus wie durft? Ook de familiebanden worden herkenbaar. Waar Kitty en Louis in het verleden wonnen, heeft hun zoon in 2015 gewonnen. En wat te denken van Rob en Diane, die samen in 2002 wonnen en waar hun beide zonen Teun en Cas in 2017 het pupillentoernooi wonnen. Komen zij ook ooit aan de linkerkant?

Heeft u aanvullingen op de lijst, mail naar .
Wie waren de winnaars in de vorige eeuw? Met wie vierde Fedde Boersma de overwinning, en wanneer was dat? Wie won er in 1989, Theo en Jan, maar wie waren dat?

Winnaars Ate van Heusden Koppelschiettoernooi
Jaar Winnaars >12 Winnaars =<12
2018 Johan Kool/Dennis Snel Yoƫlle Kempenaar/Lotta Prinz
2017 Rob Jager/Louis Spoor Cas & Teun Jager
2016 Sander Verhulst/Thomas Kramer Dana Rooijakkers/Freshta Hassan
2015 Coen Spoor/Daan van Montfort Charlie Sunderland/Charlotte van Baarle
2014 Marloes Veenstra/Jonathan Verhulst  
2013 Peter van Gestel/Julian Langeraert Nina van Es/Melissa Wouters
2012 Inge van der Meulen/Lisa van Spijk Maud van Duijn/Coen Spoor
2011 Martijn den Hartog/Kees van Leeuwen Tycho Brink/Daan van Montfort
2010 Jan Knollema/Diederik Klaasen  
2009 Martijn den Hartog/Kees van Leeuwen  
2008 Louis Spoor/Gilles van Duyn  
2007 Johan Kool/Dennis Snel Jonar Jansen/Claudia Miessen
2006 Johan Kool/Dennis Snel  
2005 Johan Kool/Dennis Snel  
2004 Johan Kool/Dennis Snel Stef van de Ven/Jochem van de Ven
2003 Johan Kool/Dennis Snel Nikki van Winden/Naomi van Veen
2002 Rob Jager/Diane Jager-Krol  
2001 Berry van Eulem/Remco Meeuwsen Kim van Winden/Kees van Leeuwen
2000 Berry van Eulem/Remco Meeuwsen Martijn den Hartog/Zinzi Spee
1999    
1998    
1997    
1996    
1995    
1994 Kitty Kolvenbag/Ellen Simdorn  
1993 12-jun  
1992 13-jun  
1991 Han Wijn/Roeland Spoor (jaartal?)  
1990 23-jun  
1989 Theo Reurling/Jan van de Brink (NKV)  
1988 Helga Pelle/Peter Bogers Margo van Meer/Martine Rooijakkers
1987 Geen editie dit jaar
1986 14-jun  
1985 15-jun  
1984 Miranda Hulst/Ingrid Borninkhof  
1983 Geen editie bekend, slotdag bestond uit minitriathlon en feest, in augustust '83 opening clubhuis Bokt  

SponsorKliks
Sponsoren van PSV

Jarigen!