Schoolkorfbal landentoernooi
PSV / lifovragen.nl organiseert regelmatig korfbaltoernooien. Voor eigen leden, voor andere verenigingen, voor (basis)scholen en ook voor regionale talententeams. Ook voor niet korfballers is er een kans om te winnen. Kijk via deze pagina naar de verschillende toernooien.

Schoolkorfbal landentoernooi

Voor basisscholen uit de regio Eindhoven wordt op zondag 24 maart 2019 een Schoolkorfbal landentoernooi georganiseerd. Dit toernooi wordt gespeeld met door scholen samengestelde teams volgens 4korfball regels. Opgeven is mogelijk via de aanmeldpagina.

Omdat elke ploeg wordt gepresenteerd als een land, kunnen we een WK schoolkorfbaltoernooi organiseren.

Opzet van de toernooidag is als volgt:
Van 9.30 uur tot 10.00 uur Ontvangst teams, kennis maken met ploegbegeleiders en klaarmaken presentatie
Om 10.15 uur Ploegenpresentatie
Om 10.30 uur Eerste ronde wedstrijdprogramma, poulewedstrijden
Rond 13.00 uur Demonstratiewedstrijd
Daarna kruiswedstrijden en werken naar de finalewedstrijden
Rond 15.45 uur Prijsuitreiking

De scholen hebben een mailing ontvangen (zie deze link) voor zover er contactadressen bekend zijn bij PSV/lifovragen.nl. Zijn er vragen of opmerkingen, dan graag contact opnemen met .

Om het korfbalspel op school al te leren, zijn hier een aantal hulpmiddelen:
Wie doen er al mee?
Leeftijdscategorie U9 Leeftijdscategorie U11 Leeftijdscategorie U13
De Handreiking 2 ploegen De Handreiking 3 ploegen De Handreiking 2 ploegen
De Bloktempel 1 ploeg De Ontmoeting 1 ploeg De Ontmoeting 1 ploeg
De Ontmoeting 1 ploeg De Bloktempel 1 ploeg De Korenaar 3 ploegen
De Opbouw 1 ploeg (zoekt nog aanvulling) Vrije School Brabant 1 ploeg
De Korenaar 1 ploeg

Een kort verslag van de editie van 2018
Veel blije gezichten, sportende kinderen, inzet, plezier, samenwerken, doorzetten, aanmoedigen, samen successen vieren. Het kwam allemaal aan bod op het veld en ook bij de tussen-door-acts als demonstratiewedstrijd en de balvaardigheidsoefeningen. Ook de allerkleinste kinderen van 3 tot 7 jaar hebben zich vermaakt met de Kangoeroes. Het was een geslaagde dag. Veel foto's gemaakt, een aantal in de diashow.

Vragen, tips of opmerkingen, mail naar .

Een impressie van de gastlessen die worden verzorgd is te zien in onderstaande video.