KNKV RTC U17/U19 toernooi
PSV / lifovragen.nl organiseert regelmatig korfbaltoernooien. Voor eigen leden, voor andere verenigingen, voor (basis)scholen en ook voor regionale talententeams. Ook voor niet korfballers is er een kans om te winnen. Kijk via deze pagina naar de verschillende toernooien.

KNKV RTC U17/U19 toernooi

Korfbalontwikkeling van spelers vindt plaats via verenigingen en de wekelijkse competitie. Daarnaast heeft KNKV een talentontwikkelprogramma opgezet via de Regionale Talenten Centra (RTC). Talentvolle spelers kunnen door de vereniging worden afgevaardigd voor selectie van de RTC ploegen en met deze ploegen wordt veelvuldig extra getraind naast de verenigingsacitiveiten. Per jaar worden ook 3 toernooien georganiseerd voor RTC teams. Eén van die toernooien vindt plaats bij PSV/lifovragen.nl, namelijk het KNKV RTC-Toernooi U17/U19.

De dag wordt mede mogelijk gemaakt door

Klik op één van onderstaande links voor meer informatie over
PROGRAMMA       SPELERSINFORMATIE       ACCOMMODATIE      SPELER VAN HET TOERNOOI

Voorwoord directeur KNKV, Kees Rodenburg
Talenten van Nederland

Dit jaar vinden op Hemelvaartsdag (donderdag 30 mei) op drie locaties onze talenttoernooien plaats.
Training heeft als doel de prestatie in de wedstrijd te verbeteren. Een programma zonder wedstrijden is niet compleet. Daarom spelen wij met de talententeams toernooien in de herfstvakantie, tijdens de Korfbal Challenge en op het veld het grote RTC-toernooi.

Het onder 13-toernooi is een evenement voor spelers die misschien wel een echt talent zijn, dat op deze leeftijd nog  niet goed is te voorspellen. Om die reden zijn er vijftien selecties, waardoor een hoog aantal mogelijke talenten hun clubprogramma kunnen opplussen met RTC-trainingen. Eigenlijk geldt hetzelfde voor de onder 15 talenten. Hier treden wel verschillen op tussen de jongens en de meisjes. Voor laatste groep heeft de onder 15 al een hogere voorspellende waarde. In de onder 17 en onder 19 wordt duidelijk wie er tot de echte talenten horen. Daarom zijn er voor deze categorieën geen 15, maar 6 RTC’s en staan die selecties in dienst van beide nationale selecties onder 17 en onder 19. De talenten die vandaag spelen proberen zich te plaatsen voor de nationale teams van 2020.

Eenmaal op het veld in wedstrijdkleding  geldt bovenstaande niet meer en draait het om presteren. Voor degenen die op het veld staan gaat het om winnen. Voor het programma geldt echter dat het belangrijk is dat alle talenten uit een selectie voldoende speeltijd krijgen. De drie genoemde toernooien zijn de momenten in het programma waarin winnen belangrijk is. Het totale programma heeft als primaire doel de individuele ontwikkeling van de talenten.

Als KNKV wordt gesteld dat tot en met de onder 15 iedere vereniging in staat is voldoende mogelijkheden tot ontwikkeling aan haar talenten te bieden. Vanaf onder 17 gaan er eisen gesteld worden aan het niveau waarop competitie gespeeld wordt. Uit KNKV-talentontwikkelingsonderzoek  weten we dat er vele wegen naar de absolute korfbaltop leiden.

Samengevat komt het er op neer dat talenten in de A- en B-jeugd minimaal 1e klasse spelen, talenten in de senioren minimaal Overgangsklasse. Bovendien is het  verstandig om in de jeugd zoveel mogelijk bij de vereniging gelegen op fietsafstand te spelen. De vereniging die graag al zijn talent bindt heeft natuurlijk wel de taak om voor een goed trainingsprogramma te zorgen met goede coaches.

Ik wens jullie een mooie en sportieve dag waarop we kunnen genieten van onze talenten. Moedig ze vooral aan!

Kees Rodenburg
directeur