Speler van het toernooi
PSV / lifovragen.nl organiseert regelmatig korfbaltoernooien. Voor eigen leden, voor andere verenigingen, voor (basis)scholen en ook voor regionale talententeams. Ook voor niet korfballers is er een kans om te winnen. Kijk via deze pagina naar de verschillende toernooien.

Speler van het toernooi

Speler/speelster van het toernooi
Omdat het toernooi een onderdeel is van talentontwikkeling en een onderdeel is in het proces naar selectie van Oranje wordt er dit jaar een Speler en een Speelster van het toernooi uitgeroepen in elke leeftijdscategorie. De prijs die men ontvangt is een nominatie voor de voorselectie Oranje U17/U19. Vanuit het werkgroepoverleg met KNKV talentontwikkeling is akkoord gegeven voor deze toevoeging op het toernooi.

Hoe gaan we dit regelen?
1. Elke wedstrijd zal er door de coach(es) punten worden gegeven aan spelers van de tegenstanders. Er zijn 5 punten beschikbaar voor de (mannelijke) spelers en er zijn 5 punten beschikbaar voor de (vrouwelijke) speelsters. De coaches kunnen deze punten naar eigen inzicht verdelen over één of meerdere tegenstanders van de wedstrijd. Voorbeelden van criteria: wie heeft het spel het meest beïnvloed, welke speler heeft het meeste tegenspel geboden, voor welke speler heb je de meeste aanpassingen moeten doen?
Direct na de wedstrijd levert elke coach een spelersformulier in met daarop de punten die aan de spelers zijn gegeven. Rugnummers zijn daarbij van groot belang.
2. Tevens zal een scorelijst worden bijgehouden door de organisatie van elke wedstrijd, waarbij op rugnummer wordt geregistreerd wie er scoort uit het spel. Strafworpen worden buiten beschouwing gelaten.
3. Een objectieve toezichthouder zal vanuit eigen waarneming advies geven.

De punten bij 1 verdeeld bepalen voor 80% het resultaat van de verkiezing. De scores bij 2. en de mening van de toezichthouder bij 3. bepalen voor 20% het resultaat.

Medewerking van de coaches is dus van belang. We hopen met deze toevoeging op een extra beleving aan het toernooi en de waardering voor het korfbalspel te bevorderen.

De winnaars van de verkiezing 'Speler van het toernooi'
Speler van het toernooi RTC U17: Stef Schaap (RTC Noord-West) met 15 coachpunten en 7 veldscores.
Speelster van het toernooi RTC U17: Anouk de Visser (RTC Zuid-West) met 13 coachpunten en 5 veldscores

Speler van het toernooi RTC U19: Marino Schrijver (RTC Zuid-West) met 8 coachpunten en 1 velddoelpunt.
Speelster van het toernooi RTC U19: Sophie Bouquet (RTC Noord-West) met 9 coachpunten en 5 velddoelpunten.