Ate van Heusden Koppelschiettoernooi
PSV / lifovragen.nl organiseert regelmatig korfbaltoernooien. Voor eigen leden, voor andere verenigingen, voor (basis)scholen en ook voor regionale talententeams. Ook voor niet korfballers is er een kans om te winnen. Kijk via deze pagina naar de verschillende toernooien.

Ate van Heusden Koppelschiettoernooi

Jaarlijks sluit PSV/lifovragen.nl het seizoen af met een gezellig, sociaal, strijdlustig, open Ate van Heusden Koppelschiettoernooi. Bij dit toernooi gaan koppels de strijd aan door om beurt te schieten op de korf op een afstand van 6 meter (jeugdkoppels dichterbij). Wie kan er in 10 minuten het meest scoren? Wie komt er in de finale? Wie wint de hoofdprijs van €250,00 en welk pupillenkoppel verdient de bal? Welke namen komen er op de Ate van Heusden wisselbeker te staan?

AANMELDEN VOOR HET ATE VAN HEUSDEN KOPPELSCHIETTOERNOOI op zaterdag 22 juni 2019 VIA DEZE LINK.

Het toernooi heeft een aantal kenmerken.
1 iedereen mag mee doen, PSV’er, oud PSV’er, niet PSV’er, korfballer, niet korfballer, jong en oud. De open cultuur van de vereniging komt dan ook terug in de diversiteit van deelnemers van allerlei clubs uit de regio en soms ook van ver weg,
2 het schot is de basis van elk doelpunt, immers er mag uitsluitend bovenhands worden gescoord, “Op techniek”, zal Ate hebben gezegd.
3 pieken op het juiste moment, om te winnen is slechts één doelpunt meer dan de tegenstander voldoende en ook in de focus ’s ochtends en ’s middags ligt een verschil. De ochtend bestaat uit een plaatsingsronde voor het knock-out schema ’s middags. Een foutje maken kan ’s ochtends wel, alhoewel het je kansen in de middag iets verkleint. Een foutje in de middag wordt genadeloos afgestraft, want wie dan verliest ligt eruit. Het mooiste voorbeeld van pieken op het juiste moment is de winst in de finale van Coen Spoor en Daan van Montfort in 2015, toen met een buzzerbeater de winst in de finale werd behaald.

Deze drie kenmerken (open cultuur, schot is de basis en pieken op het juiste moment) komen ook terug in de persoonlijkheid van een PSV icoon, Ate van Heusden. Op vele fronten heeft hij de weg gewezen en steevast met de passie voor de sport en de overtuiging van de kracht van verbinden en boeien. Daarom is in 2017 de naamskoppeling gerealiseerd. Helaas heeft Ate het zelf niet meer mee mogen maken, de nabestaanden en de vereniging zullen met trots de passie voortzetten.

Alle winnaars van alle (bekende) edities van het Ate van Heusden Koppelschiettoernooi op een rij via deze link.

EDITIE 2019, zaterdag 22 juni
Wie zijn er reeds aangemeld? Kijk hieronder. Sta je er nog niet bij en wil je wel meedoen, meld je aan VIA DEZE LINK.

Koppels worden verwacht aanwezig te zijn om 10.00 uur. De poule-indeling en het wedstrjidschema wordt op de dag zelf bekend gemaakt. Pas nadat alle aangemelde koppels betaald hebben start ronde 1 van het toernooi, naar verwachting 10.30 uur. Na de ochtendcompetitie worden koppels opnieuw ingedeeld in een knock out schema, waardoor er rond 15.30 uur de finale wordt gespeeld. Omstreeks 16.00 uur is de prijsuitreiking.

Update 21 juni 2019

30 S Gino van der Weijden/Jeroen Koopmanschap
31 A Nina van Es/Rosan den Hartog
32 A Max de Brouwer/Beau Groels